Sta jij op het punt om een tweedehands iPhone te kopen? Dat is zeker een aanrader! Zeker als er een nieuwe iPhone op de markt komt stijgt het aanbod van oude modellen op de markt. Toch moet je bij het kopen van een tweedehandse iPhone los toestel goed op een aantal zaken letten, want in sommige gevallen is het niet zo mooi als het lijkt. Om deze reden geven we hieronder meer tips over het kopen van een iPhone.

Het activeringsslot checken

Als je een iPhone los toestel tweedehands koopt, is het eerste wat je moet doen kijken of de activeringsslot is ingeschakeld. Als dit het geval is, is de iPhone namelijk onbruikbaar en dat is enorm zonde. Je kunt dit het eenvoudigst checken door het toestel in te schakelen en te ontgrendelen. Als je vervolgens de apps te zien krijgt, dan weet je zeker dat er geen activeringsslot aanwezig is. Mocht het slot erop zitten, vraag dan als eerst om deze te deactiveren. Zoals al gezegd kun je helemaal niets met een toestel dat een activeringsslot bevat.

Check bellen, wifi en de camera

Als je hebt gecheckt of de activeringsslot niet actief is, is het aan te raden om een aantal essentiële functies te testen. Hierbij is het als eerst goed om te kijken of de oplader goed functioneert, want het kopen van een iPhone zonder een goed functionerende iPhone lader is natuurlijk niet wat je wilt.

Daarnaast is het ook goed om andere functionaliteiten te testen. Denk hierbij aan de verbinding met het wifi-netwerk en het maken van een bluetooth verbinding. Het hebben van een iPhone zonder internet is iets wat we ons dagelijks niet kunnen permitteren.

 Tot slot is het ook goed om de camera te checken. Open de camera-app en maak foto’s met en zonder flits om te kijken of het product zijn werk doet. Hierdoor weet je zeker dat je een telefoon koopt met een goede camera. Niets is namelijk zo vervelend dan het kopen van een iPhone met een defecte camera.

Let ook goed op waar je het toestel koopt

Het kopen van een iPhone 11 los toestel is natuurlijk in veel winkels het geval, maar het is noodzakelijk dat je het aanschaft bij een partij die ook ervaring heeft en een goed trackrecord heeft. Hierbij is het bijvoorbeeld aan te raden om te kijken naar de webshop van iPhonez.nl. Iphonez.nl is een specialist op het gebied van iPhones waardoor je zeker weet dat je een toestel aanschaft die geen mankementen bevat. Daarnaast hebben ze een groot assortiment van nieuwe iPhones tegen de scherpste prijzen. Heb jij nog vragen over het aanschaffen van een iPhone of wil jij weten welk model het beste bij jou past? Vraag het de specialisten gerust vrijblijvend!