Als je dit artikel hebt aangeklikt, dan weet je waarschijnlijk dat een Raspberry PI een minicomputer op broekzakformaat is. Je weet misschien ook dat het alle belangrijke componenten bevat die een normale computer ook bevat en dat het niet over een opslag beschikt, dus dat je zelf een Micro-SD kaartje zult moeten toevoegen. Je vraagt je misschien nog wel af waarom je nu precies een Raspberry PI moet aanschaffen en waarom je niet bijvoorbeeld voor een normale computer zult kiezen, als deze toch over dezelfde eigenschappen beschikt. In het artikel van vandaag zullen we je 3 redenen geven waarom je een Raspberry PI moet aanschaffen. Lees je mee?

Ideaal voor programmeren

Zoals net kort uitgelegd is een Raspberry PI een minicomputer op creditcard formaat. Doordat het alle belangrijke componenten en aansluitingen bevat die ook een normale computer bevat, kun je het in principe voor dezelfde doeleinden gebruiken. Echter leent de Raspberry PI zich uitstekend voor programmeren, omdat het een klein apparaatje is en je op de Micro-SD kaart bijvoorbeeld gemakkelijk zelf geprogrammeerde software kunt installeren. Het is dus een ideaal apparaatje als je graag zou willen leren programmeren. En tevens ook door het kleine formaat makkelijker in gebruik dan een normale computer. 

Scherp geprijsd 

Een laatste reden om voor een Raspberry PI te kiezen, is de goedkope prijs. Het apparaat is ontwikkelt met vooral als doel om meer kinderen enthousiast te maken om te programmeren en er is gekozen voor een lage prijs om ook mensen in derdewereldlanden kennis te laten maken met computers. Door de lage prijs is het voor veel mensen een toegankelijk product, waar een computer dat zeker lang niet altijd is. Dat maakt de Raspberry PI een hele geschikte keuze voor mensen die willen leren programmeren, maar niet een al te groot budget hebben. De minicomputer koop je eenvoudig online via de webshop van Elektor. Deze webshop heeft een uitgebreid assortiment aan onder andere Raspberry PI gerelateerde producten.