Over ons

Ten eerste, om wat terminologie uit de weg te ruimen, staat LED voor light-emittng diode en LCD voor liquid crystal display. Naast plasmatelevisies vormen led- en lcd-televisies het leeuwendeel van de volgende generatie home entertainment.

Dus, waar moet je voor gaan? Dat hangt af van de balans tussen prijs, prestatie, formaat en efficiëntie en uw behoeften op het gebied van home entertainment.

LED-televisies: efficiënt en betrouwbaar

Om te beginnen met led-televisies: televisies die door deze technologie worden aangedreven, zijn over het algemeen zeer efficiënt, maar kunnen sommige potentiële klanten afschrikken door een hogere initiële prijs. De omtrek en grootte van het scherm hebben geen grote invloed op de efficiëntie van led-technologie.

Een LED- of liquid crystal display zit boordevol kleine kristallen, zoals de naam al aangeeft. De meeste led-televisies hebben grotere zwartwaarden en zeer heldere wittinten, zeker in vergelijking met oudere televisies met een fluorescerende achtergrondverlichting. Leds worden beschouwd als de meest energiezuinige televisies op de huidige markt, zelfs plasma- en lcd-televisies, en leds staan ​​bekend om hun uitstekende contrastverhoudingen.