Ons leven veranderde drastisch met de komst van de coronapandemie in 2020. In dit jaar moesten we wennen aan een samenleving waarin de anderhalf meter, mondkapjes en geen bezoek de standaard werden. Het virus greep in een recordtempo om zich heen wat ervoor zorgde dat zelfs de horeca, pretparken en winkels vaker waren gesloten dan open. Door het constant sluiten van winkels koos de consument ervoor om steeds vaker online te gaan winkelen. Hierdoor nam het aantal aankopen dat met Klarna werd gedaan enorm toe. Maar wat is Klarna nou precies? Lees snel verder en ontdek hoe jij gemakkelijker online kan winkelen.

 

Klarna is afkomstig uit Scandinaviƫ

De geschiedenis van Klarna begint in 2005 toen het bedrijf in Stockholm werd opgericht met het idee om het betalen eenvoudiger te maken. Dit doet de betaalmethode inmiddels door ervoor te zorgen dat consumenten eerst hun bestelling krijgen om vervolgens daarna pas te betalen. Hiermee neemt het bedrijf de potentiƫle krediet- en frauderisico van webwinkels in Europa over en is het zelfs een snelgroeiende speler op de markt.

In 2014 ging Klarna een samenwerking aan met SOFORT om hiermee de Klarna Group te vormen. Door met de Europese marktleider in zee te gaan werd het mogelijk om in meerdere landen tegelijk te groeien. Dit zorgt ervoor dat de Klarna Group intussen 5.000 medewerkers heeft die samen actief zijn in 45 verschillende markten. Hiermee bedient Klarna meer dan 147 miljoen actieve gebruikers en werkt het vandaag de dag samen met meer dan 400.000 webwinkels. Niet voor niets vinden er iedere dag opnieuw zo’n 2 miljoen transacties plaats via deze betaalmethode.

 

Gemakkelijk achteraf betalen met Klarna

Eigenlijk is Klarna niets meer dan een bedrijf dat het mogelijk maakt voor consumenten om hun online bestellingen achteraf te betalen. De gedachte hierachter is dat consumenten eerst de bestelde producten geleverd krijgen, zodat zij het kunnen beoordelen. Dit doen zij door de desbetreffende producten te zien, testen of passen. Wanneer de consument tevreden is met zijn bestelling dan pas wordt de factuur betaalt. Hiermee wordt een eventuele miskoop voorkomen en is het zelfs mogelijk om nog producten retour te sturen. Dit biedt uitkomsten voor zowel consument als winkelier. Door het achteraf betalen wordt de drempel een stuk lager om een grote bestelling te plaatsen. Klarna is dus de ideale manier om de ordewaarde aanzienlijk te verhogen!